Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons huurdersportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Begin 2020 is er een nieuw uitgebreid klantportaal beschikbaar. Excuses voor het ongemak.

Duurzaam wonen

Wij investeren in betaalbare en energiezuinige woningen. Dat doen we door energiebesparende maatregelen toe te passen. Dat is beter voor het milieu, het zorgt voor meer wooncomfort en onze bewoners besparen op hun energiekosten. 

In het onderstaande uitklapmenu vindt u informatie over diverse duurzame toepassingen. U kunt de genoemde voorbeelden niet aanvragen. Wij nemen zelf contact met u op, wanneer uw woning hiervoor in aanmerking komt. Een uitzondering vormt de vloerisolatie, hiervoor kunt u wel een aanvraag indienen (klik op Vloerisolatie in het uitklapmenu). 

Speciale regeling voor gasloos koken
Door op Inductie in het uitklapmenu te klikken leest u welke mogelijkheden er zijn en wat wij voor u kunnen betekenen wanneer u zelf een inductieplaat aanschaft.

Handige tips om energie te besparen
Zelf kunt u ook veel doen om uw energierekening te verlagen. Kijk op de bespaartips van de Woonbond hoeveel u per jaar kunt besparen.

Vloerisolatie

Heeft u een koude vloer en wilt u deze laten isoleren? Dat kan. Isolatie zorgt voor minder afkoeling van de vloer, geeft meer wooncomfort en draagt bij aan een gezond leefklimaat.  Daarbij bespaart u op uw energierekening.

Betonnen vloer isoleren
Bij een betonnen vloer bevestigen wij isolatiemateriaal aan de onderkant van de bestaande vloer. Voor het laten isoleren van de vloer betaalt u een kleine huurverhoging.

Houten vloer isoleren
Heeft u woning een houten vloer? Dan slopen wij de vloer eruit en voeren deze vervolgens af. Daarna plaatsen wij een nieuwe geïsoleerde houten vloer op stalen balken van het merk VBI. De vloer heeft een zeer hoge isolatiewaarde. Houdt u er rekening mee dat dit een ingrijpende operatie is. Uw meubilair moet tijdelijk buitenshuis opgeslagen worden. Wij stellen daarvoor een container ter beschikking. Verder verwijdert u zelf de vloerbedekking en u brengt deze ook weer aan. U kunt (een deel van) de begane grond gedurende een werkweek niet gebruiken. Voor deze ingreep betaalt u geen huurverhoging en u ontvangt geen vergoeding.

 Bel voor meer informatie naar 0228 587 546.

Zonnepanelen

De zon is een schone en oneindige energiebron. Met zonnepanelen op uw dak haalt u daar uw eigen groene stroom uit. Dat is goed voor het milieu en het scheelt u in uw portemonnee.

  • We bieden zonnepanelen per wooncomplex aan. U hoeft daarvoor niets te doen. Wij nemen zelf contact met u op wanneer uw woning aan de beurt is.
  • Bewoners ontvangen van ons bericht met de vraag of zij hiervoor interesse hebben.
  • Voor de panelen betaalt u een geringe huurverhoging, maar u bespaart op energiekosten.
  • Op woongebouwen plaatsen wij zonnepanelen, die groene stroom leveren voor de algemene voorzieningen (lift, elektrische deuren en verlichting). Waar dat mogelijk is plaatsen we ook panelen, waarvan bewoners zelf gebruik kunnen maken.

Gebruikers van zonnepanelen kunnen teveel opgewekte zonne-energie terugleveren aan het energienet. Door de snelle toename van zonne- en windenergie raakt het net soms overbelast. Daardoor is terugleveren niet altijd mogelijk. Meer info leest u in ons nieuwsbericht Problemen terugleveren zonne-energie.

Warmtepompen

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst. De pomp verwarmt en koelt op een energiezuinige manier de woning en zorgt voor warm tapwater.

Nieuwbouw
Bij nieuwbouw passen wij verschillende gasloze verwarmingssystemen toe. In sommige situaties plaatsen we warmtepompen, die warmte uit de lucht halen. Dit geldt vooral voor de eengezinswoningen. Appartementen zijn vaak geschikt voor andere systemen, die warmte opslaan in de grond en er in de winter weer uithalen.

Bestaande woningen
Voor de bestaande woningen onderzoeken wij welk soort warmtepomp het meest geschikt is. Momenteel experimenteren wij met hybride combinaties warmtepompen, die samenwerken met een HR-ketel. De uitvindingen volgen elkaar op dit moment in groot tempo op. Wij houden voortdurend bij of er nieuwe systemen komen die beter geschikt zijn zowel voor de gebruiker als voor de woning.

LED-verlichting

Wij gaan steeds meer over op ultra-zuinige LED-verlichting. Onze voorraad spaarlampen maken we echter eerst op. Dat kan tot gevolg hebben dat er soms kleurverschil optreedt in de verlichting van de algemene ruimtes en galerijen van de woongebouwen.

Inductie

Al onze nieuwbouwwoningen worden voorzien van inductiekookplaten. Dit geldt ook voor de bestaande woningen, waar de keuken wordt vervangen. Meer info vindt u op keukenvervanging.

U kunt geen losse inductiekookplaat aanvragen. Wanneer u in aanmerking komt voor een keukenvervanging, dan krijgt u een inductiekookplaat als eenmalige gift. Koopt u zelf een inductiekookplaat dan kunt u ons wel vragen om zonder kosten de gasleiding te verwijderen en een elektra- aansluiting te maken.

Let op! Dit geldt alleen als er in uw woning nog een gasaansluiting in de keuken aanwezig is. Zit die er niet dan kookt u al elektrisch (op inductie) en krijgt u geen kookplaat of vergoeding van ons.

Lijnolieverf

Wij gebruiken verf op basis van lijnolie. Hier zitten minder chemische (schadelijke) bestanddelen in. De kwaliteit van lijnolieverf is net zo goed als die van de chemische verfsoorten. Deze verf heeft wel een langere droogtijd.

Dakrenovaties

In juli 2019 ontvingen we de eerste vergunningen in het kader van de natuurwetgeving om dakisolaties voor te bereiden. Gezien de overspannen markt kunnen we nog niet aangeven wanneer de isolatiewerkzaamheden daadwerkelijk kunnen starten.

Bij dakrenovaties besteden we aandacht aan kwetsbare vogelsoorten. Dit is verplicht vanwege de Wet Natuurbescherming. Voorafgaand aan de werkzaamheden onderzoeken we of er zich vogels bevinden bij de woningen. Zo ja, dan zorgen we voor vervangende nestruimtes. Aan de gevels plaatsen we nestkasten voor vleermuizen, gierzwaluwen en mussen.

Dakpannen

Op steeds meer daken leggen we dakpannen die uitlaatgassen zuiveren en omzetten in niet-schadelijke stoffen. Zo dragen onze daken bij aan het terugdringen van stikstof.

Hoe werkt het?
De betondakpannen van het merk ClimaLife bevatten een speciale toplaag die bij daglicht de vuile lucht vlakbij de pan reinigt. De regen spoelt de achtergebleven vuildeeltjes van het dak af, zodat deze deeltjes geen schade meer toebrengen aan het milieu.