Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Contact

Keuken vervangen

Als uw keuken ouder dan 20 jaar is, mag u deze laten vervangen. Dit gebeurt niet automatisch, laat ons daarom weten of u hiervoor belangstelling heeft. Houdt u er rekening mee dat u op inductie gaat koken, want de gasaansluiting verdwijnt.

Leest u eerst alle onderstaande vragen & antwoorden (uitvouwmenu), voordat u een keuken aanvraagt.

Wanneer vervangen wij uw keuken gratis?

Is uw keuken ouder dan 20 jaar en kiest u voor een standaardkeuken? Dan vervangen wij uw keuken gratis. Houd er wel rekening mee dat wij de keuken in het 21e jaar vervangen.

Wanneer betaalt u een afkoopsom?

Is uw keuken jonger dan 20 jaar? Dan betaalt u een afkoopsom. U betaalt voor een nieuwe standaardkeuken een afkoopsom van € 125,00 per jaar voor die jaren dat uw keuken jonger is dan 20 jaar. Houd er wel rekening mee dat wij de keuken in het 21e jaar vervangen.

Wenst u een keuken met meer luxe?

Kiest u niet voor een standaardkeuken, maar wenst u meer luxe? Dat kan, u betaalt daarvoor extra.

U weet niet hoe oud uw keuken is?

Op het formulier 'Keuken aanvragen' kunt u dit aangeven. Na ontvangst van dit formulier kijken wij hoe oud uw keuken is en nemen wij contact met u op.

Waarom moet ik voor inductie kiezen?

Bij iedere nieuwe keuken verwijderen wij de gasaansluiting en brengen een elektrische aansluiting aan voor inductie koken.

Gasloos koken vermindert de CO2-uitstoot. Bovendien is koken op inductie veiliger en efficiënter dan koken op andere elektrische kookplaten. Vandaar dat u alleen voor een inductiekookplaat kunt kiezen.

Let op! Dit geldt alleen als er in uw woning nog een gasaansluiting in de keuken aanwezig is. Zit die er niet dan kookt u al elektrisch (op inductie) en krijgt u geen kookplaat of vergoeding van ons.

Moet ik extra betalen voor inductie koken?

Bij het vervangen van uw keuken betaalt u niets extra wanneer u kiest voor de inbouw inductiekookplaat Etna T305ZT (standaardopstelling). Let wel: dit is een eenmalige gift, het onderhoud en vervangen in de toekomst komt voor uw rekening.

Let op! Dit geldt alleen als er in uw woning nog een gasaansluiting in de keuken aanwezig is. Zit die er niet dan kookt u al elektrisch (op inductie) en krijgt u geen kookplaat of vergoeding van ons.

Wenst u een inductiekookplaat met meer luxe?

Bij het vervangen van uw keuken kunt u ook kiezen voor een uitgebreide inductiekookplaat of een andere kast onder de kookplaat. Daarvoor betaalt u extra materiaal- en montagekosten. Hierop ontvangt u een korting van € 400,- inclusief btw.

Let op! Dit geldt alleen als er in uw woning nog een gasaansluiting in de keuken aanwezig is. Zit die er niet dan kookt u al elektrisch (op inductie) en krijgt u geen kookplaat of vergoeding van ons.

Pas op met de combinatie inductieplaat/oven!

Voordat u een inductieplaat in combinatie met een oven aanschaft, houd dan rekening met de aansluitwaarde. De aansluiting die wij standaard aanbrengen is een 2 x 220 volt aansluiting.

Wenst u een combinatie inductieplaat/oven, laat u dan vooraf goed informeren over uw aankoop. In veel gevallen moet de elektrische aansluiting worden aangepast of is er een extra elektragroep nodig.  Dat moet gebeuren door een erkend installateur. De kosten hiervoor zijn voor de bewoner.

In de folder 'Uitleg aansluiting inductieplaat/oven' leest u waar u met uw aankoop rekening mee moet houden.

Mag ik ook zelf een keuken plaatsen?

Ja, dat mag. U komt dan in aanmerking voor een vergoeding van €1.600,-, mits de keuken voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • U heeft schriftelijke toestemming van Het Grootslag om de keuken te plaatsen. Dit moet u aan kunnen tonen.
 • De keuken is voorzien van een inductiekookplaat (zie vraag 5)
 • Er moet een geheel nieuw keukenblok staan
 • Sanitair en tegelwerk moet in orde zijn
 • Het installatiewerk, zoals het verwijderen van de gasaansluiting en het aanbrengen van een elektrische aansluiting moet gebeuren door een erkend vakman - dit geldt ook voor ingrijpende wijzigingen aan het leidingwerk 
 • Na de plaatsing stuurt u ons een foto en de factuur van de keuken
 • Is uw oude keuken jonger dan 20 jaar? Houdt u dan rekening met een afkoopsom (zie vraag 2)

Hoe vraagt u een keuken aan?

 1. Geef uw belangstelling aan op het formulier Keuken aanvragen.
 2. Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, maken wij een afspraak om uw keuken te inspecteren.
 3. Blijkt na de inspectie dat u in aanmerking komt voor een keuken, dan ontvangt u een schriftelijke uitnodiging om een keuken uit te zoeken.
 4. U kiest uw nieuwe keuken in een keukencentrum, dat alle specialistische kennis in huis heeft om u te begeleiden.
 5. Een van onze medewerkers plaatst de keuken bij u thuis.