Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Keuken vervangen

Als uw keuken ouder dan 20 jaar is, mag u deze laten vervangen. Dit gebeurt niet automatisch, laat ons daarom weten of u hiervoor belangstelling heeft. Houdt u er rekening mee dat u op inductie gaat koken, want de gasaansluiting verdwijnt.

Leest u eerst alle onderstaande vragen & antwoorden (uitvouwmenu), voordat u een keuken aanvraagt.

Wanneer vervangen wij uw keuken gratis?

Is uw keuken ouder dan 20 jaar en kiest u voor een standaardkeuken? Dan vervangen wij uw keuken gratis. Houd er wel rekening mee dat wij de keuken in het 21e jaar vervangen.

Wanneer betaalt u een afkoopsom?

Is uw keuken jonger dan 20 jaar? Dan betaalt u een afkoopsom. U betaalt voor een nieuwe standaardkeuken voor élk jaar dat uw keuken jonger is dan 20 jaar: € 125,- per jaar. Houd er wel rekening mee dat wij de keuken in het 21e jaar vervangen.

Wenst u een keuken met meer luxe?

Kiest u niet voor een standaardkeuken, maar wenst u meer luxe? Dat kan, u betaalt daarvoor extra.

U weet niet hoe oud uw keuken is?

Op het formulier 'Keuken aanvragen' kunt u dit aangeven. Na ontvangst van dit formulier kijken wij hoe oud uw keuken is en nemen wij contact met u op.

Waarom moet ik voor inductie kiezen?

Bij iedere nieuwe keuken verwijderen wij de gasaansluiting en brengen een elektrische aansluiting aan voor inductie koken.

Gasloos koken vermindert de CO2-uitstoot. Bovendien is koken op inductie veiliger en efficiënter dan koken op andere elektrische kookplaten. Vandaar dat u alleen voor een inductiekookplaat kunt kiezen.

Let op! Dit geldt alleen als er in uw woning nog een gasaansluiting in de keuken aanwezig is. Zit deze er niet, dan kookt u al elektrisch (op inductie) en krijgt u geen kookplaat of vergoeding van ons.

Moet ik extra betalen voor inductie koken?

Bij het vervangen van uw keuken betaalt u niets extra wanneer u kiest voor de inbouw inductiekookplaat Etna T305ZT (standaardopstelling). Let wel: dit is een eenmalige gift, het onderhoud en vervangen van deze plaat komt voor uw rekening.

Let op! Dit geldt alleen als er in uw woning nog een gasaansluiting in de keuken aanwezig is. Zit deze er niet, dan kookt u al elektrisch (op inductie) en krijgt u geen kookplaat of vergoeding van ons.

Wenst u een inductiekookplaat met meer luxe?

Bij het vervangen van uw keuken kunt u ook kiezen voor een uitgebreide inductiekookplaat of een andere kast onder de kookplaat. Daarvoor betaalt u extra materiaal- en montagekosten. Hierop ontvangt u een korting van € 400,- inclusief btw.

Let op! Dit geldt alleen als er in uw woning nog een gasaansluiting in de keuken aanwezig is. Zit deze er niet, dan kookt u al elektrisch (op inductie) en krijgt u geen kookplaat of vergoeding van ons.

Pas op met de combinatie inductieplaat/oven!

Voordat u een inductieplaat in combinatie met een oven aanschaft, houd dan rekening met de aansluitwaarde. De aansluiting die wij standaard aanbrengen is een 2 x 220 volt aansluiting.

Wenst u een combinatie inductieplaat/oven, laat u dan vooraf goed informeren over uw aankoop. In veel gevallen moet de elektrische aansluiting worden aangepast of is er een extra elektragroep nodig. Dit moet gebeuren door een erkend installateur. De kosten hiervoor zijn voor u.

In de folder 'Uitleg aansluiting inductieplaat/oven' op deze pagina leest u waar u met uw aankoop rekening mee moet houden.

Mag ik ook zelf een keuken plaatsen?

Ja, dat mag. U komt dan in aanmerking voor een vergoeding van €1.600,-, mits de keuken voldoet aan de volgende voorwaarden:

 • U heeft schriftelijke toestemming van Het Grootslag om de keuken te plaatsen. Dit moet u aan kunnen tonen.
 • De keuken is voorzien van een inductiekookplaat (zie vraag 5)
 • Er moet een geheel nieuw keukenblok staan
 • Sanitair en tegelwerk moet in orde zijn
 • Het installatiewerk, zoals het verwijderen van de gasaansluiting en het aanbrengen van een elektrische aansluiting moet gebeuren door een erkend vakman - dit geldt ook voor ingrijpende wijzigingen aan het leidingwerk 
 • Na de plaatsing stuurt u ons een foto en de factuur van de keuken
 • Is uw oude keuken jonger dan 20 jaar? Houdt u dan rekening met een afkoopsom (zie vraag 2)

Hoe vraagt u een keuken aan?

 1. Geef uw belangstelling aan op het formulier 'Keuken aanvragen'
 2. Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, maken wij een afspraak om uw keuken te inspecteren
 3. Blijkt na de inspectie dat u in aanmerking komt voor een keuken, dan bespreekt onze opzichter de mogelijkheden met u
 4. U kiest uw nieuwe keuken uit in samenspraak met onze opzichter. Bij het samenstellen van de keuken kunt u uw persoonlijke wensen bespreken
 5. Een van onze medewerkers plaatst de keuken bij u thuis

Badkamer en/of toilet vervangen

Als uw badkamer en/of toilet ouder is dan 25 jaar, mag u deze laten vervangen. Wilt u weten of uw badkamer en/of toilet voor vervanging in aanmerking komt? Neem dan contact met ons op om een inspectieafspraak te maken met onze opzichter.

Leest u eerst alle onderstaande vragen & antwoorden (uitvouwmenu) voordat u een nieuwe badkamer en/of toilet aanvraagt. 

Wanneer vervangen wij uw badkamer/toilet gratis?

Is uw badkamer/toilet ouder dan 25 jaar? Dan vervangen wij de badkamer/toilet gratis wanneer u kiest voor een standaarduitvoering. 

Wanneer betaalt u een afkoopsom?

Is uw badkamer/toilet jonger dan 25 jaar? Dan betaalt u een afkoopsom. U betaalt voor een nieuwe standaard badkamer/toilet voor élk jaar dat uw badkamer/toilet jonger is dan 25 jaar: € 250,- per jaar. Houd er wel rekening mee dat wij de badkamer/toilet in het 26e jaar vervangen. 

U weet niet hoe oud uw badkamer/toilet is?

Neem dan contact met ons op via 0228 587 587 of stuur een mail naar info@wst-hetgrootslag.nl. Dan kijken wij hoe oud uw badkamer/toilet is. Daarna maken wij een afspraak om de badkamer/toilet te inspecteren. 

Wenst u een badkamer/toilet met meer luxe?

Kiest u niet voor een standaarduitvoering, maar wenst u meer luxe? Dan bieden wij een paar mogelijkheden waarvoor u extra betaalt. Neem hiervoor contact op met onze opzichter.

Hoe lang duren de werkzaamheden?

De werkzaamheden duren ongeveer twee weken. In die periode kunt u geen gebruik maken van uw badkamer en/of toilet. Wel zorgen we ervoor dat er een noodtoilet (Porta Poti) wordt geplaatst. 

Kan ik de badkamer laten verplaatsen?

In sommige gevallen is dit mogelijk. Neem hiervoor eerst contact op met onze opzichter.

Mag ik ook zelf een badkamer/toilet (laten) plaatsen?

Ja, dat mag. De kosten van de badkamer/toilet, de kosten van het (laten) plaatsen en het onderhoud komen dan geheel voor uw rekening. Houdt u rekening met de volgende voorwaarden:

 • U heeft schriftelijke toestemming van Het Grootslag nodig om de badkamer/toilet te plaatsen. Dit moet u aan kunnen tonen 
 • Sanitair en tegelwerk moet in orde zijn 
 • Het installatiewerk, zoals het leidingwerk, moet gebeuren door een erkend vakman

De kans bestaat dat u de badkamer/toilet bij het einde van de huurovereenkomst moet verwijderen. Lees daarom eerst onze brochure 'Zelf klussen' op www.wst-hetgrootslag.nl/woning-onderhoud/zelf-klussen goed door! 

Hoe vraagt u een nieuwe badkamer/toilet aan?

 1. Geef uw belangstelling aan via het formulier 'badkamer/toilet aanvragen'
 2. Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, maken wij een afspraak om uw badkamer/toilet te inspecteren
 3. Blijkt na de inspectie dat u in aanmerking komt voor een nieuwe badkamer/toilet, dan maken wij een afspraak om de badkamer/toilet op te meten. Daarna plannen we het werk in. Wees erop voorbereid dat de uitvoering enkele maanden tot een half jaar kan duren! Dit vanwege een tekort aan vakmensen, waar we tegenwoordig mee te maken hebben. We vragen uw begrip hiervoor