Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Problemen met uw buren

Hoe meer we rekening met elkaar houden, hoe fijner we wonen. Want hoe vervelend is het,  wanneer we overlast ervaren van onze buren. Of ons ergeren aan een verwaarloosde woonomgeving. Met een beetje goede wil van beide kanten kunt u die overlast voorkomen. Zoals geen lawaai maken en zorgen dat uw buren van een goede nachtrust kunnen genieten. Net zo belangrijk is om uw woning, tuin of de gemeenschappelijke ruimtes netjes houden. De burenfilmpjes onderaan deze pagina helpen u daarbij. Bekijk ze vooral, want ze geven u belangrijke tips!

Woongeluiden of geluidsoverlast?
Er is een verschil tussen woongeluiden en geluidsoverlast. Woongeluiden moeten we van elkaar accepteren. Er is sprake van geluidsoverlast wanneer u vaak en 's avonds of 's nachts last heeft van harde geluiden. Dan is het verstandig om op een rustig moment het gesprek met uw buren aan te gaan. 

Praat met uw buren
Vaak hebben uw buren niet door dat zij overlast veroorzaken. Met een goed gesprek kunt u het probleem meestal oplossen. Wacht niet te lang anders lopen de ergernissen op en is het lastiger om in gesprek te gaan. Zoek een rustig moment en maak samen afspraken over mogelijke oplossingen. Hoe u dit het beste kunt aanpakken ziet u in het filmpje Geluidsoverlast - Wat kun je eraan doen?

Bel bij ernstige overlast wél de politie
Zoals bij geweld en drugsoverlast. Bij spoed: 112. Geen spoed 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000 (gratis). Neem ook contact op met ons via 0228 587 587. Wij werken samen met u, de politie, de gemeente en (maatschappelijke) instanties om overlast op te lossen. 

Buurtbemiddeling

Komt u er samen met uw buren niet uit?

Inwoners gemeenten Drechterland of Hoorn kunnen Buurtbemiddeling inschakelen
Alle inwoners van de gemeenten Hoorn, Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland kunnen gratis gebruikmaken van Buurtbemiddeling. Met inzet van getrainde vrijwilligers helpt Buurtbemiddeling om conflicten tussen buren op te lossen. Deze gesprekken zijn gratis en op basis van vrijwilligheid. Bemiddelingsgesprekken en afspraken zijn strikt vertrouwelijk. Wilt u zich aanmelden of meer informatie? Kijk op Buurtbemiddeling Drechterland/Hoorn

Ervaart u nog steeds overlast? Laat ons dit weten
Heeft het gesprek met uw buren niet geholpen? Of kon Buurtbemiddeling (in gemeenten Drechterland en Hoorn) het conflict niet helpen oplossen? Dan kunt u een beroep op ons doen. Vul het formulier 'Overlast melden' in. Na ontvangst van uw melding proberen wij te bemiddelen. Wij praten met beide partijen om een oplossing te zoeken. Het is wel belangrijk dat beide partijen meewerken.

Leidt de overlast tot een rechtszaak?
Dan gebruikt de rechter uw gegevens en meldingen als bewijsmateriaal. Dat betekent dat de (advocaat van de) tegenpartij alle documenten te zien krijgt. Ook de meldingsformulieren over de overlast die u bij ons invult.

Prettig, schoon en veilig wonen

Onderstaande burenfilmpjes geven tips om geluidsoverlast te beperken en uw woonomgeving schoon en veilig te houden.

Veelgestelde vragen

Ik heb overlast van mijn buren, wat kan ik hieraan doen?

Vaak hebben uw buren niet door dat zij overlast veroorzaken. Met een goed gesprek kunt u het probleem meestal oplossen. Wacht niet te lang, anders lopen de ergernissen op en is het lastiger om in gesprek te gaan. Zoek een rustig moment en maak samen afspraken over mogelijke oplossingen.

Als u er samen met uw buren niet uitkomt

  • Inwoners van de gemeente Drechterland en Hoorn kunnen Buurtbemiddeling inschakelen om gratis te bemiddelen. Kon Buurbemiddeling het conflict niet helpen oplossen, dan kunt u ons inschakelen. 
  • Inwoners van de gemeente Medemblik kunnen niet gebruikmaken van Buurtbemiddeling. Heeft het gesprek met uw buren niet geholpen, dan kunt u ons inschakelen om samen tot een oplossing te komen.
  • Meer informatie over de aanpak van overlast en het indienen van een overlastmelding vindt u op  'Problemen met uw buren'.

Is uw vraag naar wens beantwoord?

Kunt u ons vertellen welke informatie u zocht, zodat wij u in de toekomst nog beter kunnen helpen?

Bedankt voor uw feedback!

Zo verbeteren we onze website en kunnen we u online nog beter helpen.

Oeps! Er ging iets fout met het verzenden van uw feedback!

Mijn buren onderhouden hun tuin niet. Hier heb ik last van. Waar kan ik dat melden?

 Bespreek dit eerst zelf met uw buren. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u contact opnemen met Buurtbemiddeling. Meer informatie hierover leest u hier.

Is uw vraag naar wens beantwoord?

Kunt u ons vertellen welke informatie u zocht, zodat wij u in de toekomst nog beter kunnen helpen?

Bedankt voor uw feedback!

Zo verbeteren we onze website en kunnen we u online nog beter helpen.

Oeps! Er ging iets fout met het verzenden van uw feedback!