Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Contact

Problemen met uw buren

Hoe meer we rekening met elkaar houden, hoe fijner we wonen. Want hoe vervelend is het,  wanneer we overlast ervaren van onze buren. Of ons ergeren aan een verwaarloosde woonomgeving. Met een beetje goede wil van beide kanten kunt u die overlast voorkomen. Zoals geen lawaai maken en zorgen dat uw buren van een goede nachtrust kunnen genieten. Net zo belangrijk is om uw woning, tuin of de gemeenschappelijke ruimtes netjes houden. De burenfilmpjes onderaan deze pagina helpen u daarbij. Bekijk ze vooral, want ze geven u belangrijke tips!

Woongeluiden of geluidsoverlast?
Er is een verschil tussen woongeluiden en geluidsoverlast. Woongeluiden moeten we van elkaar accepteren. Er is sprake van geluidsoverlast wanneer u vaak en 's avonds of 's nachts last heeft van harde geluiden. Dan is het verstandig om op een rustig moment het gesprek met uw buren aan te gaan. 

Praat met uw buren
Vaak hebben uw buren niet door dat zij overlast veroorzaken. Met een goed gesprek kunt u het probleem meestal oplossen. Wacht niet te lang anders lopen de ergernissen op en is het lastiger om in gesprek te gaan. Zoek een rustig moment en maak samen afspraken over mogelijke oplossingen. Hoe u dit het beste kunt aanpakken ziet u in het filmpje Geluidsoverlast - Wat kun je eraan doen? In de brochure 'Overlast' kunt u de informatie per stap rustig teruglezen.

Komt u er samen met uw buren niet uit?

Heeft het gesprek met uw buren niet geholpen? Dan kunt u een beroep op ons doen. Vul het formulier 'Overlast melden' in. Na ontvangst van uw melding proberen wij te bemiddelen. Wij praten met beide partijen om een oplossing te zoeken. Het is wel belangrijk dat beide partijen meewerken. 

Prettig, schoon en veilig wonen

Onderstaande burenfilmpjes geven tips om geluidsoverlast te beperken en uw woonomgeving schoon en veilig te houden.

Veelgestelde vragen

Ik heb overlast van mijn buren, wat kan ik hieraan doen?

Vaak hebben uw buren niet door dat zij overlast veroorzaken. Met een goed gesprek kunt u het probleem meestal oplossen. Wacht niet te lang anders lopen de ergernissen op en is het lastiger om in gesprek te gaan. Zoek een rustig moment en maak samen afspraken over mogelijke oplossingen. 

Als een goed gesprek niet helpt, dan kunt u ons inschakelen om samen naar een oplossing te zoeken. U kunt uw overlastmelding indienen via www.wst-hetgrootslag.nl/formulieren/formulier-overlast-melden  Meer informatie over de aanpak van overlast vindt u op  'Problemen met uw buren'.

Is uw vraag naar wens beantwoord?

Kunt u ons vertellen welke informatie u zocht, zodat wij u in de toekomst nog beter kunnen helpen?

Bedankt voor uw feedback!

Zo verbeteren we onze website en kunnen we u online nog beter helpen.

Oeps! Er ging iets fout met het verzenden van uw feedback!