Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Woning ruilen

Wilt u snel een woning vinden die beter aansluit bij uw woonwensen? Dan kan woningruil voor u de oplossing zijn. Hoe gaat woningruil in zijn werk? Wat zijn de voordelen en waar moet u rekening mee houden? U leest het hieronder.

Woningruil begint op Ruilmijnwoning.nl
Ruilmijnwoning.nl is een soort ‘etalage’ waarin woningen worden geadverteerd. Leuk en interessant om in kijken voordat u het avontuur aangaat. Ruilmijnwoning.nl vindt u via Woonmatch West-Friesland door op de button op deze pagina te klikken.

Gratis een persoonlijk account aanmaken
Wilt u uw zoektocht naar uw ideale woning beginnen? Maak dan een persoonlijk account aan, want zonder account kunt u geen woning aanbieden en niet reageren op beschikbare woningen. Een account aanmaken is gratis en simpel. U kunt op uw account iets over uw woning vertellen en foto’s van uw woning plaatsen. Denk ook aan foto's van uw tuin of balkon. 

U kunt op uw gemak de advertenties van andere ruilkandidaten bekijken. Vanwege uw zoekprofiel ‘weet’ het systeem waarnaar u op zoek bent. U ziet dus meteen in hoeverre een woning voldoet aan uw woonwensen.

Ruilen van woning met huurders in het hele land
Via ruilmijnwoning.nl kunt u van woning ruilen met een huurder in uw eigen woonplaats, regio of in andere delen van het land. Het is maar wat uw voorkeur heeft. Het Grootslag is één van de woningcorporaties en initiatiefnemers van deze website.

Wat doe ik als een woning me aanspreekt?
Als een woning u aanspreekt, kunt u deze ‘liken’. De aanbieder van de woning ziet dat en zal uw woning bekijken. Geeft de andere huurder uw woning ook een like? Dan kunt u een afspraak maken om elkaars woning te bezichtigen. Dan krijgt u beiden een nog betere indruk van de woning en woonomgeving.

We hebben een match! Hoe verder?
Bent u beiden nog steeds enthousiast? Dan is er een match en kan de aanvraag tot woningruil worden voorbereid. De betrokken woningcorporaties beoordelen de aanvraag. Voldoen beide partijen aan de voorwaarden van de verhuurder, dan kan de woningruil in gang worden gezet. U accepteert de woning zoals de huurder deze verlaat.

Zelf een ruilkandidaat gevonden zonder ruilmijnwoning.nl?
Heeft u zelf al een ruilkandidaat gevonden en geen gebruikgemaakt van ruilmijnwoning.nl? Neem dan contact met ons op via 0228 587 587. Dan helpen wij u graag verder.

Behoud van inschrijfduur
Een groot voordeel van woningruil is dat de opgebouwde inschrijfduur behouden blijft. Woningruil is dan misschien een tussenstap naar uw droomwoning. Helemaal geen gek idee!

Veelgestelde vragen

Ik wil mijn woning graag ruilen, hoe gaat dit in zijn werk?

Hoe woningruil werkt leest u op www.wst-hetgrootslag.nl/huurzaken/woning-ruilen/

Is uw vraag naar wens beantwoord?

Kunt u ons vertellen welke informatie u zocht, zodat wij u in de toekomst nog beter kunnen helpen?

Bedankt voor uw feedback!

Zo verbeteren we onze website en kunnen we u online nog beter helpen.

Oeps! Er ging iets fout met het verzenden van uw feedback!