Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Contact

Huurtoeslag

Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid in de huurkosten. U komt hiervoor in aanmerking wanneer uw huur hoog is in vergelijking met uw inkomen.

Huurtoeslag aanvragen

Huurtoeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst. Om te kijken of u in aanmerking komt voor deze toeslag kunt u een proefberekening maken. Uw huur, inkomen (en dat van uw partner), leeftijd, vermogen en gezinssamenstelling hebben invloed op de hoogte van uw huurtoeslag. 

De Belastingdienst maakt de huurtoeslag direct aan u over op uw rekeningnummer dat bekend is bij de dienst. Wij brengen u daarom elke maand de volledige huurprijs in rekening. De Belastingdienst maakt de bijdrage over vóórdat u de huur moet voldoen. Om betalingsproblemen te voorkomen adviseren wij u de huurtoeslag direct te reserveren voor het betalen van uw huur. 

Geef wijzigingen tijdig door aan de Belastingdienst

Ontvangt u al huurtoeslag? De Belastingdienst controleert ieder jaar achteraf uw persoonlijke gegevens. Bij wijzigingen in uw gegevens, zoals uw inkomen of uw gezinssamenstelling, adviseren wij u dit direct door te geven aan de Belastingdienst. Hierdoor kan de hoogte van uw huurtoeslag wijzigen. Controleert u ook of de Belastingdienst rekening houdt met de juiste huur.

Hulp bij het aanvragen van toeslagen

Formulierenbrigades in Drechterland, Medemblik en Hoorn bieden gratis hulp bij het aanvragen van toeslagen. U kunt terecht op verschillende spreekuren.

Veelgestelde vragen