Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons huurdersportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Begin 2020 is er een nieuw uitgebreid klantportaal beschikbaar. Excuses voor het ongemak.

Wat is huurtoeslag?

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten voor het huren van een woning. U komt hiervoor in aanmerking wanneer uw huur hoog is in vergelijking met uw inkomen.

Huurtoeslag aanvragen

Huurtoeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst. Om te kijken of u in aanmerking komt voor deze toeslag kunt u een proefberekening maken. Uw inkomen (en dat van uw partner), uw leeftijd, uw vermogen, de huurprijs van uw woning en uw gezinssamenstelling hebben invloed op de hoogte van uw huurtoeslag. 

De Belastingdienst maakt de huurtoeslag direct aan u over op uw rekeningnummer dat bekend is bij de dienst. Wij brengen u daarom elke maand de volledige huurprijs in rekening. De Belastingdienst maakt de bijdrage over vóórdat u de huur moet voldoen. Om betalingsproblemen te voorkomen adviseren wij u de huurtoeslag direct te reserveren voor het betalen van uw huur. 

Geef wijzigingen tijdig door aan de Belastingdienst

Ontvangt u al huurtoeslag? De Belastingdienst controleert ieder jaar achteraf uw persoonlijke gegevens. Bij wijzigingen in uw gegevens, zoals uw inkomen of uw gezinssamenstelling, adviseren wij u dit direct door te geven aan de Belastingdienst. Hierdoor kan de hoogte van uw huurtoeslag wijzigen. Controleert u ook of de Belastingdienst rekening houdt met de juiste huur.

Hulp bij het aanvragen van toeslagen

Voor hulp en advies kunt u contact opnemen met de Belastingdienst via 0800 0543.

In de gemeenten Hoorn en Medemblik zijn speciale Formulierenbrigades om hun inwoners gratis te helpen met aanvragen van toeslagen. Daarnaast kunnen inwoners van de gemeente Hoorn zich wenden tot het Sociaal Raadsliedenwerk via 0299 439 279.

Veelgestelde vragen

Wat is huurtoeslag en kom ik daarvoor in aanmerking?

Huurtoeslag is een bijdrage die u kunt aanvragen als uw huur in verhouding tot uw inkomen te hoog is. Meer informatie over huurtoeslag vindt u op de site www.toeslagen.nl

Is uw vraag naar wens beantwoord?

Kunt u ons vertellen welke informatie u zocht, zodat wij u in de toekomst nog beter kunnen helpen?

Bedankt voor uw feedback!

Zo verbeteren we onze website en kunnen we u online nog beter helpen.

Oeps! Er ging iets fout met het verzenden van uw feedback!

Kan het samenwonen gevolgen hebben voor mijn huurtoeslag?

Ja, samenwonen kan van invloed zijn op de hoogte van het huurtoeslagbedrag dat u ontvangt. U kunt hiervoor het beste contact opnemen met de belastingdienst via telefoonnummer 0800-0543. U kunt ook kijken op www.toeslagen.nl.

Is uw vraag naar wens beantwoord?

Kunt u ons vertellen welke informatie u zocht, zodat wij u in de toekomst nog beter kunnen helpen?

Bedankt voor uw feedback!

Zo verbeteren we onze website en kunnen we u online nog beter helpen.

Oeps! Er ging iets fout met het verzenden van uw feedback!