Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Gevelisolatie woningen Wilhelminalaan en Bernhardstraat

Grote witte doeken verbergen de make-over van de woningen aan de Bernhardstraat en Wilhelminalaan in Hoogkarspel. Deze woningen worden grondig onder handen genomen om ze te voorzien van een nieuwe gevel. En dat niet alleen, want achter de nieuwe gevelbekelding zit een isolatielaag, om de warmte binnenshuis te houden. Het bedrijf De Snaijer uit Abbekerk voert deze operatie in opdracht van ons uit.

Optimale isolatie
Om de gevels te voorzien van een optimale isolatie, plaatsen we PIR-platen van 15 cm dik. Het voordeel van deze platen is dat ze vochtbestendig zijn, waardoor zij een lange levensduur hebben. Behalve dat deze platen goed isoleren, voorkomen ze ook vocht- en schimmelvorming in de woning. Een ander voordeel is dat ze brandvertragende eigenschappen hebben.

Gevelbekleding met een ‘steenlook’
Op de PIR-laten brengen we steenstrips aan met een ‘steenlook’. Deze zijn nauwelijks te onderscheiden van echte bakstenen en bieden een fraai aanzicht. Al met al gaat het om een complete facelift voor deze woningen.

Kers op de taart
De gevelisolatie is eigenlijk de kers op de taart. Al enige jaren terug vernieuwden en isoleerden we de daken en bij de bewoners die dit wensten, plaatsten we zonnepanelen. Met deze jongste ingreep zijn de woningen nog beter beschermd tegen binnenkomende kou en vocht, waardoor bewoners kunnen profiteren van lagere energielasten.