Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons huurdersportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Begin 2020 is er een nieuw uitgebreid klantportaal beschikbaar. Excuses voor het ongemak.

Vakkundig metselwerk aan gevel nieuw zorgcentrum in Andijk

Op vrijdagmiddag 22 november vond de officiële steenlegging plaats aan het nieuwe zorgcentrum in Andijk. Twee bewoners van zorglocatie Sorghvliet hadden de eer om de stenen te plaatsen. Als volleerde metselaars klaarden mevrouw Van Gelder en meneer Tensen hun klus. Met deze ceremoniële handeling is het metselwerk voor de buitenmuren van het nieuwe gebouw aan de Sorghvlietlaan van start gegaan. Het project wordt uitgevoerd in opdracht van woningstichting Het Grootslag in samenwerking met Omring.

Bloemen en een troffel
Alle omstandigheden voor deze feestelijke handeling waren gunstig. Het zonnetje scheen, de wind hield zich gedeisd en de belangstelling was groot. Met hulp van de aannemer werden de officiële stenen vakkundig in de gevel geplaatst. Mevrouw Van Gelder, de oudste inwoonster van Sorgvliet (99!),  beet de spits af en meneer Tensen, de langst wonende inwoner van Sorgvliet, kreeg de smaak helemaal te pakken. Hij ging nog voor een volgende steen. Beide ‘metsellieden’ werden beloond met bloemen en een troffel. Dit als herinnering aan hun bijzondere taak. Bijzonder omdat deze gevelstenen symbool staan voor de bouw van een modern zorgcentrum, waar de zorg met behulp van slimme systemen verleend gaat worden.

Indeling zorgcentrum
Het zorgcentrum is zo ingericht dat er aan de bewoners optimale zorg kan worden verleend en dat zij comfortabel kunnen wonen. Het gebouw bestaat uit twee appartementenvleugels, opgebouwd uit twee bouwlagen. In totaal komen er 32 individuele appartementen, verdeeld over vier woonetages. Iedere etage  heeft een buurt- en ontmoetingskamer met terras of groot balkon. Elke bewoner beschikt straks over een woonkamer met pantry, een ruime slaapkamer en een rolstoeltoegankelijke badkamer. Het gebouw wordt gasloos en zeer duurzaam in gebruik van energie. Een warmtepomp zal zowel voor verwarming en koeling zorgen. Op dak komen 306 pv-panelen.

Nog 10 maanden wachten…
Nu de binnenmuren staan, is te zien dat het om een imposant gebouw gaat. Volgens locatiemanager Sjon Kuipers gaat het nu echt in het dorp leven. “In 2016 is er gestart met de plannen. Nu nog 10 maanden te gaan voordat het zorgcentrum opgeleverd wordt. Voor de bewoners is dat best nog lang. Zij zien uit naar een eigen huisje met een aparte woon- en slaapkamer.” Om een indruk van de binnenkant van het gebouw te krijgen, konden bewoners alvast een virtueel kijkje nemen. Zo zijn de kleurkeuzes voor de aankleding bekend. Deze zijn afgestemd op de West-Friese omgeving. Zo was het IJsselmeer inspiratiebron voor de serie blauwtinten en de rood/bruine tinten verwijzen naar de agrarische landerijen. Allemaal bedoeld om de nieuwe bewoners straks een gevoel van thuiskomen te geven.