Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Sleutels voor bewoners 18 bebo's Waterput Hoogkarspel

Deze maand ontvingen de nieuwe bewoners de sleutels van de 18 boven- en benedenwoningen (bebo’s) in het nieuwbouwplan Reigersborg-Zuid in Hoogkarspel. De uitreiking vond plaats op twee verschillende data. Dat had te maken dat de keukens niet op tijd geleverd konden worden door problemen bij de keukenfabrikant. Daarom kregen de nieuwe huurders de keus: de sleutels ontvangen op 7 juli voor een woning zonder keuken of op 25 juli wanneer alle keukens geplaatst zouden zijn.

Vertraagde levering keukens
Hoewel het een tegenvaller was dat hun keuken niet op tijd geplaatst kon worden, ging een aantal bewoners toch op 7 juli al aan de slag in hun woning. Zo hoefden zij de al gemaakte afspraken met de leveranciers en vakmannen niet of nauwelijks te verzetten. Een ander voordeel was dat zij op de geplande tijd veel werk konden verzetten voor de verhuizing. Bewoners die wel liever wilden wachten op de plaatsing van hun keuken, ontvingen de sleutels op 25 juli.

Feestelijke sleuteluitreiking
Zowel op 7 als op 25 juli wilden we de sleuteluitreiking een feestelijk tintje geven. Daarom ontvingen we de nieuwe bewoners in ons kantoor waar koffie, thee en koekjes klaarstonden. Daar werden de huurcontracten van handtekeningen voorzien en de sleutels in ontvangst genomen. Met een mooie bos bloemen en een emmer met handige spullen om de woning spic en span te maken, vertrokken de kersverse huurders richting hun nieuwe woning.

Fraaie daken
De woningen liggen aan de Waterput aan de zuidkant van de Tol- en Streekweg in Hoogkarspel. Het is een nieuwe wijk met veel waterpartijen en natuurpark, waar zowel koop- als huurwoningen staan. Onze 18 boven- en benedenwoningen, verdeeld in twee woonblokken, vallen op vanwege de klassieke mansardedaken. Deze geknikte dakvlakken zorgen voor meer ruimte op de bovenste verdieping, dan de traditionele schuine daken. Bovendien geven ze de woningen een fraaie uitstraling.

Energiezuinig
De 18 appartementen zijn volledig gasloos. Op de daken liggen zonnepanelen en de woningen worden verwarmd door een warmtepomp, die samenwerkt met een warmteterugwinsysteem (WTW)). Bijzonder is dat de gevelbekleding bestaat uit steenstips met een baksteenlook. Nauwelijks te onderscheiden van echte bakstenen, maar duurzamer omdat bij de productie en vervoer minder CO2 vrijkomt (minder stookkosten en lichter materiaal om te vervoeren).

Mooi compliment
Inmiddels kregen we een hele enthousiaste reactie van een bewoonster die op 7 juli haar sleutels ontving. Ze liet ons weten dat ze sinds 23 juli naar volle tevredenheid in haar appartement woont en bedankte ons voor de goede begeleiding. Ondanks dat de planning anders liep dan verwacht, vond ze dat Het Grootslag de situatie goed oppakte en echt meedacht met de toekomstige bewoners. Het was ideaal dat bewoners zelf konden beslissen op welke datum zij de sleutels wilden ontvangen. Dit prachtige compliment willen we graag met u delen. Zeker in deze onzekere tijd waarin we te maken hebben met vertraagde leveringen en vaker een beroep doen op het begrip van onze huurders.

feestelijke sleuteluitreiking
18 bebo's Waterput Hoogkarspel