Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Samen de wooncrisis te lijf

1 miljoen huizen bijbouwen: sociale huur, middenhuur en koop. Woonlasten betaalbaar houden. Leefbaarheid in buurten verbeteren. Bewoners ondersteunen. Woningen sneller verduurzamen. Ontwikkelaars, beleggers, bouwers en woningcorporaties zijn er klaar voor. Samen willen we de wooncrisis te lijf. Met 34 andere partijen presenteren we een plan aan het volgend kabinet: dit kunnen wij als jullie meedoen en het mogelijk maken.

Samen met 34 andere partijen de noodklok luiden
Door een groot woningtekort is het voor veel mensen heel moeilijk om een ​​betaalbare huur- of koopwoning te vinden. Wachttijden lopen steeds meer op. Maar niet alleen dat. Een aantal wijken en buurten gaat achteruit. Kwetsbare bewoners en ouderen wonen vaker zelfstandig, maar krijgen niet altijd de zorg die ze daarvoor nodig hebben. Al deze punten haalden we al aan in onze ondernemingsvisie, nu luiden we samen met 34 partijen landelijk de noodklok.

Er moet wat op de woningmarkt gebeuren
De nood is hoog! Daarom maakten we samen met de vereniging van woningbouwcorporaties Aedes, de Woonbond en andere partijen uit de bouwsector de 'Actieagenda Wonen'. Een plan met een ambitieus woningbouwprogramma. Met stevige investeringen in verduurzaming. Meer samenwerking om wijken leefbaar te houden. De juiste zorg voor kwetsbaren en ouderen. Meer keuzemogelijkheden voor starters. Extra maatregelen om wonen betaalbaar te houden. Een plan dat tegelijkertijd een enorme impuls kan zijn voor een groei en economie.

Gezocht: Kabinet met hart voor wonen
Om dat plan te doen slagen stropen wij graag de mouwen op. Maar we kunnen het niet zonder hulp van de overheid. We hebben een kabinet nodig met hart voor wonen. Daarom een ​​oproep aan het volgend kabinet: in uw regeerakkoord mag een goed hoofdstuk over wonen niet ontbreken. Goed wonen is dringend. Laten we daarom geen tijd meer verliezen!

Klik op de Actieagenda Wonen op deze pagina om het gehele plan te lezen.