Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Op zoek naar variatie in wonen en zorg

Op 11 oktober bezochten we met 22 mensen, onder wie 15 vrijwilligers uit Andijk, het landelijke congres Expeditie Begonia in Amersfoort. We maakten kennis met woonvormen die ouderen en mensen met een beperking in staat stellen comfortabel te wonen met zorg nabij. Uit onderzoek blijkt dat ondanks alle slimme technologie contact met anderen onvervangbaar blijft. Dat vormt de uitdaging voor overheden en instanties om een ondersteunende omgeving te stimuleren. De bijeenkomst zorgde voor inzicht en inspiratie om de nieuwe plannen voor Een lief plekje grond - het nieuwe dorpshart in Andijk - vorm te geven.

Woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties en gemeenten staan voor de gezamenlijke opgave om kwetsbare groepen mensen in de wijk een thuis te geven. Die opgave gaat verder dan alleen aantallen woningen, maar gaat ook om woonvormen die aansluiten op de behoefte van kwetsbare bewoners zelf en om de woonomgeving. Dat is een belangrijke uitkomst van het congres Expeditie Begonia 2017. Het congres was met 700 deelnemers uit allerlei sectoren druk bezocht. Meer informatie over het congres vindt u opĀ https://www.kcwz.nl/doc/Verslag-Expeditie-Begonia-2017-web-DEF-klein.pdf