Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Nieuw zorgcentrum Philadelphia bewoond

Vol ongeduld volgden zij het afgelopen jaar de bouwwerkzaamheden van het nieuwe zorgcentrum aan de Jacques Bloemhof in de Kersenboogerd. Voor de nieuwe bewoners, 29 cliënten van zorgverlener Philadelphia, kon de bouw niet snel genoeg gaan. Op 27 juni vorig jaar kwamen zij al in actie door de eerste paal te slaan. Daarna werd hun geduld zwaar op de proef gesteld. Zij konden niet anders dan toekijken hoe het gebouw stukje bij beetje z’n uiteindelijke vorm kreeg. Eind september was het zover. Het nagelnieuwe zorgcentrum opende zijn deuren voor de nieuwe bewoners.

Snel gewend aan nieuw onderkomen
Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan 29 appartementen en een royale keuken/huiskamer, waar bewoners samen kunnen zijn. Niet alleen de bewoners zijn er qua woonruimte dik op vooruit gegaan, ook de zorgverleners van Philadelphia ondervinden de voordelen van het ruime en moderne gebouw. Alles is nieuw en duurzaam gebouwd, al is het nog wel leren omgaan met de nieuwe manier van verwarmen. En moeten de bewoners leren om echt niet langer dan 30 minuten onder de douche te staan… Maar ook dat gaat lukken, want iedereen geniet van zijn of haar nieuwe woning en van de gezamenlijke huiskamer, waar bewoners gezellig met elkaar kunnen eten of lekker chillen.

Ieder nadeel heeft z’n voordeel…
Het enige wat roet in het eten gooide, was dat er geen officiële opening plaats kon vinden. Vanwege de coronamaatregelen was dit niet aan de orde. Vandaar dat de verhuizing zich in alle rust voltrok. Maar, ieder nadeel heeft z’n voordeel. Nu konden bewoners en familie zich helemaal richten op de verhuizing en de aankleding van de appartementen. Zorgverleners begeleidden hierbij en stortten zich tevens op de inrichting van de algemene woonruimte. Dat alles zorgde al voor genoeg hectiek. Nu de bewoners op stel zijn en net als de zorgleners hun draai gevonden hebben, heerst er rust in het gebouw.

Voorstelronde aan omwonenden
Alhoewel de verhuizing zich zonder feestelijk moment voltrok, wilde Philadelphia wel de omwonenden informeren over de komst van de nieuwe bewoners. Dat deed Philadelphia door  een brief en een presentje uit te reiken. Zo weten omwonenden wie hun nieuwe buren zijn en dat de begeleiding te allen tijden bereikbaar is voor vragen. Een goede relatie met je buren is immers goud waard. Wat zou het mooi zijn, om in de toekomst elkaar de handen te schudden voor een nadere kennismaking. Philadelphia houdt het plan voor een feestelijke ‘opening’ nog achter de hand. Misschien volgend jaar september, een jaar na de sleuteluitreiking.

Complimenten
Het zorgcentrum is ontworpen door architect Peter Laan en Stabo Bouw uit Blokker voerde de bouw uit. Zowel het ontwerp, als de manier waarop het gebouw gestalte kreeg, verdient een dikke pluim. Ook wij kregen een prachtig compliment van de zorgverlener te horen: ‘Het Grootslag toont met dit project en de samenwerking aan, dat zij  de wensen van Philadelphia goed begrijpt.’ Daarom stellen wij met gepaste trots ons gebouw aan u voor en wensen de nieuwe bewoners veel woonplezier toe!

 

westzijde
Entree oostzijde