Inloggen

Bent u huurder bij Het Grootslag? Dan kunt u hier inloggen op ons huurdersportaal.

Bent u woningzoekende en wilt u inloggen? Dan verwijzen wij u naar www.woonmatchwestfriesland.nl.

Mijn Grootslag

Eerste paal woonlocatie Leekerweide Hoogkarspel

Aan de Streekweg in Hoogkarspel bouwen we in samenwerking met Leekerweide een zorginstelling. Op 9 januari werd de 1e paal geslagen . De toekomstige bewoners trokken enthousiast aan de touwen om deze klus te klaren.

24 cliënten van Leekerweide stonden te popelen om aan de touwen te trekken van de ouderwetse hei-instelling. "Doe ik het goed, sta ik op de juiste plaats?" vroegen sommigen enigszins onzeker aan de begeleiders. Nu ze deden het hartstikke goed, de houten paal ging vloeiend het rulle zand in. Met deze officiële handeling startte de bouw van de zo gewenste woonlocatie aan de Streekweg voor 27 cliënten van Leekerweide.

Anneke en Natalie kijken nu al reikhalzend uit naar de oplevering. Eindelijk een eigen kamer, keuken en de weelde van een privé badkamer. Dat lijkt hun helemaal geweldig. Een eigen woning met goede begeleiding en de mogelijkheid om samen met de groep activiteiten te doen in het hoofdgebouw.

Beide dames moeten nog even geduld tonen. Anneke: "Er moet geen strenge winter komen, laat de bouwvakkers vooral doorgaan met het bouwen van ons nieuwe huisje." Wanneer de weergoden het toelaten dan zal de oplevering van de nieuwe woonlocatie begin 2019 plaatsvinden.