Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons huurdersportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Begin 2020 is er een nieuw uitgebreid klantportaal beschikbaar. Excuses voor het ongemak.

Buurtbemiddeling start in SED-gemeenten

Gemeenten Drechterland, Stede Broec en Enkhuizen starten dit jaar met buurtbemiddeling. Buurtbemiddelaars begeleiden bij burenruzies en werken samen aan een oplossing. Vorig jaar organiseerde Het Grootslag een bijeenkomst om buurtbemiddeling bij de gemeenten Drechterland en Medemblik te promoten. In veel regio's wordt al volop samengewerkt met buurtbemiddeling. Wij zijn dan ook blij dat nu ook Drechterland dit mooie initiatief omarmt.

Buurtbemiddeling werkt met onpartijdige en getrainde bemiddelaars die ruziënde buren helpen om het contact te herstellen. De begeleiders geven geen oordeel en hebben geheimhoudingsplicht.

Bij burenruzies kloppen inwoners vaak aan bij de gemeente, politie of woningcorporaties. Bij situaties die met een luisterend oor op te lossen zijn wordt straks buurtbemiddeling ingezet. Door een onafhankelijke partij in te schakelen kan escalatie voorkomen worden. Met de inzet van buurtbemiddelaars worden gemeenten, politieagenten en woonconsulenten ontlast.

Het Grootslag en Welwonen uit Enkhuizen dragen ieder € 3.750,- bij aan dit mooie initiatief.