Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons huurdersportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Begin 2020 is er een nieuw uitgebreid klantportaal beschikbaar. Excuses voor het ongemak.

1e paal zorglocatie Philadelphia in Kersenboogerd

Donderdag 27 juni is de eerste paal geslagen voor een nieuwe zorginstelling, die Het Grootslag in samenwerking met Philadelphia bouwt. Deze eervolle taak werd uitgevoerd door de nieuwe bewoners. In twee groepen klaarden ze het zware karwei door de paal te slaan met een ouderwetse hei-instelling. Hiermee start de bouw van 29 appartementen op de voormalige basisschool aan de Jacques Bloemhof in Hoorn.

De 29 appartementen geven straks onderdak aan mensen met een verstandelijke beperking. Het woongebouw bestaat uit drie verdiepingen en een plat dak. Er komen twee gemeenschappelijke huiskamers, diverse algemene voorzieningen en een brancardlift.

Het nieuwe pand wordt geheel gasloos, ieder appartement heeft een warmtepomp en een energiezuinig ventilatiesysteem. Op het platte dak komen zonnepanelen.

Een groot aantal van de nieuwe bewoners woont nu in de Philadelphia-locaties Timpaan en Kolgans. Zij kijken er naar uit om te verhuizen. In de nieuwe zorglocatie krijgen zij een eigen appartement. Voor hen kan de bouw niet snel genoeg gaan. Sinds het bouwplan bekend is, horen de begeleiders regelmatig de kreet: 'Hé, hé, eindelijk gaat die paal erin, dat heeft lang geduurd.' Zij moeten nog even geduld hebben, de verwachting is dat het gebouw in het najaar van 2020 wordt opgeleverd.

Meer informatie over de zorglocatie vindt u op https://www.wst-hetgrootslag.nl/het-grootslag/nieuwbouw/29-zorgappartementen-jac-bloemhof-kersenboogerd/