Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Nieuwbouw: 12 huurappartementen boven school in Westwoud

In Westwoud bouwt Woningstichting Het Grootslag 12 appartementen. De appartementen komen op de eerste verdieping in een nieuw gebouw. Op de begane grond komt een basisschool, kinderopvang en ruimte voor jeugdwerk.

Indeling appartementen
De 12 appartementen worden sociale huurwoningen en worden verhuurd door Het Grootslag. Vrijwel alle appartementen hebben een woonoppervlakte van 72m2. Elk appartement heeft twee slaapkamers, een woonkamer/keuken, een badkamer, een apart toilet en een ruimte voor de wasmachine. Elk appartement heeft een balkon of dakterras. Een deel van hiervan kijkt uit op het binnenplein, een ander deel op de straatkant. Bij elk appartement hoort een berging, deze zit op de begane grond. In het gebouw is een lift aanwezig.

Huurprijs
De netto huur is €650,- per maand (prijspeil 2024). Daarbij komt nog een voorschot servicekosten van € 21,50 per maand. 

Heeft u interesse in een van deze woningen?
Medio mei publiceren we een brochure met meer informatie over de appartementen op deze site. De appartementen worden van 4 tot en met 10 juni 2024 aangeboden via Woonmatch West-Friesland. De appartementen staan één week op Woonmatch en dat is het moment dat u kunt reageren.

Er geldt bij deze woningen geen minimale inkomenseis, maar wel een maximum inkomenseis:

  • Bestaat uw huishouden uit 1 persoon? Dan mag uw bruto jaarinkomen niet hoger zijn dan €47.699 (prijspeil 2024).
  • Bestaat uw huishouden uit 2 of meer personen? Dan mag uw gezamenlijke bruto jaarinkomen niet hoger zijn dan €52.671 (prijspeil 2024).

Tip: Zorg dat uw huidige inkomen en woonsituatie alvast bekend is bij Woonmatch West-Friesland
Als u op de woning gereageerd heeft en in aanmerking komt voor de woning, zijn uw inkomensgegevens nodig. U kunt de woning alleen gaan huren als deze gegevens op tijd bekend zijn. Daar heeft u na de aanbieding maar een paar dagen voor. Daarom kunt u beter al van tevoren uw gegevens uploaden op Woonmatch West-Friesland. Op de website leest u hoe u dit kunt doen en welke gegevens nodig zijn.

Voortgang nieuwbouw MFA Westwoud
Op 13 oktober 2023 is de eerste paal in de grond geslagen. Op dit moment is door de aannemer de eerste verdiepingsvloer gelegd. Op de begane grond worden de binnenwanden opgebouwd, waardoor de ruimtes voor de basisschool, kinderopvang en jeugdwerk meer zichtbaar worden. Rond het gebouw wordt het terrein weer aangevuld met zand en grond en het gebouw wordt in de steigers gezet.

Start bouw: Oktober 2023
Verwachte oplevering:
december 2024/januari 2025
Architect:
Nieuweboer Architecten
Aannemer:
Aannemingsbedrijf Wit Wognum b.v.
Aantal woningen:
12 appartementen
Huurprijs: Netto huur €650,- per maand + €21,50 voorschot servicekosten per maand
Brochure online: medio mei
Reageren via Woonmatch West-Friesland: 4 juni tot en met 10 juni
 

MFA vanuit de lucht
MFA westzijde
MFA oostzijde
MFA voorzijde