Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Problemen met uw buren

Hoe meer we rekening met elkaar houden, hoe fijner we wonen. Want hoe vervelend is het, wanneer we overlast ervaren van onze buren. Of ons ergeren aan een onverzorgde omgeving. Met een beetje goede wil van beide kanten voorkomt u overlast. Zoals geen lawaai maken en zorgen dat uw buren rustig kunnen slapen. Net zo belangrijk is om uw woning, tuin of de gemeenschappelijke ruimtes netjes houden. De burenfilmpjes onderaan deze pagina geven belangrijke tips.

Woongeluiden of geluidsoverlast?
Er is een verschil tussen woongeluiden en geluidsoverlast. Woongeluiden moeten we van elkaar accepteren. Er is sprake van geluidsoverlast wanneer u vaak en 's avonds of 's nachts last heeft van harde geluiden. Dan kunt u het beste op een rustig moment met uw buren gaan praten.

Praat met uw buren
Vaak hebben uw buren niet door dat zij overlast veroorzaken. Door er over te praten met uw buren, is het probleem vaak al snel opgelost.  Wacht niet te lang anders lopen de ergernissen op en is het lastiger om in gesprek te gaan. Zoek een rustig moment en maak samen afspraken. In het filmpje Geluidsoverlast - Wat kun je eraan doen? is te zien hoe u dit kunt doen.

Ernstige overlast? Bel de politie

Zoals bij geweld en drugsoverlast. Bij spoed: 112. Geen spoed 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000 (gratis). 

Neem ook contact op met ons via 0228 587 587. Wij werken samen met u, de politie, de gemeente en (maatschappelijke) instanties om overlast op te lossen.

Komt u er samen met uw buren niet uit?

Buurtbemiddeling is er voor u
Alle inwoners van de gemeenten Hoorn, Stede Broec, Enkhuizen, Medemblik en Drechterland kunnen gratis gebruikmaken van Buurtbemiddeling. Een buurtbemiddelaar geeft handige tips om irritaties en ruzie met buren zelf op te lossen. Veel burenruzies worden, nadat buren er zelf niet zijn uitgekomen, tóch opgelost met Buurtbemiddeling. Een voorwaarde van buurtbemiddeling is dat u én uw buren meewerken. Als dat zo is, dan gaat de buurtbemiddelaar met u en uw buren apart in gesprek. De gesprekken en afspraken zijn vertrouwelijk. 

Contactgegevens Buurtbemiddeling

Buurtbemiddeling - Gemeente Drechterland en Hoorn

Woont u in gemeente Drechterland of Hoorn? Neem dan contact op met het Stichting Netwerk Hoorn via 0229 212 587 of mail naar buurtbemiddeling@netwerkhoorn.nl. Meer informatie vindt u op netwerkhoorn.nl/project-evenement/buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is een samenwerkingsproject van Stichting Netwerk, woningstichting Het Grootslag en gemeenten Drechterland en Hoorn.

De Bemiddelingskamer - Gemeente Medemblik

Woont u in Medemblik? Inwoners van de gemeente Medemblik kunnen bij een burenconflict kosteloos bemiddeling aanvragen bij De Bemiddelingskamer. Bel op maandag, dinsdag of donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur 06-41466450 of mail naar info@debemiddelingskamer.nl. Meer informatie vindt u op www.debemiddelingskamer.nl.

Ervaart u nog steeds overlast? Laat ons dit weten
Heeft het gesprek met uw buren niet geholpen? En kon Buurtbemiddeling ook niet helpen? Dan kunt u bij ons terecht. Vul het formulier 'Overlast melden' in. Na ontvangst van uw melding proberen wij te bemiddelen. Wij praten met beide partijen om een oplossing te zoeken. Het is wel belangrijk dat beide partijen meewerken.

Leidt de overlast tot een rechtszaak?
Dan gebruikt de rechter uw gegevens en meldingen als bewijsmateriaal. Dat betekent dat de (advocaat van de) tegenpartij alle documenten te zien krijgt. Ook de meldingsformulieren over de overlast die u bij ons invult.

Prettig, schoon en veilig wonen

Onderstaande burenfilmpjes geven tips om geluidsoverlast te beperken en uw woonomgeving schoon en veilig te houden.

Veelgestelde vragen

Mijn buren onderhouden hun tuin niet. Hier heb ik last van. Waar kan ik dat melden?

 Bespreek dit eerst zelf met uw buren. Komt u er samen niet uit? Dan kunt u contact opnemen met Buurtbemiddeling. Op deze pagina leest u meer over Buurtbemiddeling.

Is uw vraag naar wens beantwoord?

Kunt u ons vertellen welke informatie u zocht, zodat wij u in de toekomst nog beter kunnen helpen?

Bedankt voor uw feedback!

Zo verbeteren we onze website en kunnen we u online nog beter helpen.

Oeps! Er ging iets fout met het verzenden van uw feedback!

Ik heb overlast van mijn buren, wat kan ik hieraan doen?

Vaak hebben uw buren niet door dat zij overlast veroorzaken. Met een goed gesprek kunt u het probleem meestal oplossen. Wacht niet te lang, anders lopen de ergernissen op en is het lastiger om in gesprek te gaan. Zoek een rustig moment en maak samen afspraken.

Komen u en uw buren er samen niet uit? 

  • Inwoners van de gemeente Drechterland en Hoorn kunnen Buurtbemiddeling inschakelen om gratis te bemiddelen. Kon Buurtbemiddeling u niet verder helpen? Dan kunt u bij ons terecht.
  • Inwoners van de gemeente Medemblik kunnen bij een burenconflict kosteloos bemiddeling aanvragen bij De Bemiddelingskamer. Bel op maandag, dinsdag of donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur 06-41466450 of mail naar info@debemiddelingskamer.nl. Meer informatie vindt u op www.debemiddelingskamer.nl.

Meer informatie over de aanpak van overlast en het indienen van een overlastmelding vindt u op de pagina  'Problemen met uw buren'.

Is uw vraag naar wens beantwoord?

Kunt u ons vertellen welke informatie u zocht, zodat wij u in de toekomst nog beter kunnen helpen?

Bedankt voor uw feedback!

Zo verbeteren we onze website en kunnen we u online nog beter helpen.

Oeps! Er ging iets fout met het verzenden van uw feedback!