Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Contact

Rookmelder

Een schone rookmelder is van levensbelang!

Met een goed werkende rookmelder is de kans op overleven van een woningbrand 200% groter dan zonder rookmelder! Zorg daarom dat de melders in uw woning goed functioneren. Een vervuilde melder kan vals alarm geven of juist geen alarm geven bij brand. Dit voorkomt u door deze elke 3 maanden te reinigen.

  • Maak de rookmelder aan de buitenkant schoon met een droge doek
  • Is de rookmelder erg vuil, gebruik dan een vochtige doek zonder schoonmaakmiddel
  • Zuig de rookmelder voorzichtig schoon door een borstel aan de de stofzuigerslang te bevestigen

Piept uw rookmelder?
Geeft de rookmelder korte of enkele piepjes? Dan kunnen dit de oorzaken zijn:

  • Een (bijna) lege batterij (1 of 2 piepjes per minuut of iedere 40 seconden) - vervang zo snel mogelijk de batterij
  • De rookmelder is vuil - maak deze direct schoon
  • Helpen de bovenstaande adviezen niet? Dan is de rookmelder waarschijnlijk defect - neem direct contact met ons op
Let op! In 2019 heeft het Grootslag alle rookmelders vervangen die 10 jaar of ouder waren. Hiervoor in plaats zijn rookmelders geplaatst waarvan de batterij 10 jaar mee kan. De batterij van deze rookmelders kan niet worden vervangen. Wanneer uw rookmelder toch piept, dan valt dit onder garantie. Een voorwaarde is dat u de rookmelder goed onderhoudt door deze om de 3 maanden te reinigen. Een vervuilde rookmelder valt niet onder garantie, in dat geval kunt u voor de reparatie een rekening van ons ontvangen.  

Meer weten over