Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons huurdersportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Begin 2020 is er een nieuw uitgebreid klantportaal beschikbaar. Excuses voor het ongemak.

Woningstichting Het Grootslag schakelt Corona Helpers in

De maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, hebben ook veel impact voor huurders van Het Grootslag. Volgens Hans Kröger, directeur-bestuurder, leven er vele hulpvragen achter de voordeuren die de corporatie niet bereiken. “Om hulp te bieden aan mensen, die dat goed kunnen gebruiken, werken we samen met Vrijwilligerspunt. Zij zijn aangesloten bij het landelijke initiatief Corona Helpers. Veel vrijwilligers staan nu klaar om de helpende hand te bieden, dat willen we onze huurders laten weten.”

Hulp bij boodschappen, huiswerk maken of eenzaamheid

Vrijwilligerspunt brengt hulpvragers en hulpbieders samen. Hun bemiddeling zorgt ervoor dat de juiste vrijwilliger zich bij de hulpvrager meldt. De nieuwe Corona Helpers staan te trappelen om de helpende hand te bieden. Voor West-Friesland hebben zich al ruim 130 mensen opgegeven. Het gaat om bijvoorbeeld studenten, mensen uit de horeca, maar ook mensen met een pedagogische achtergrond die kunnen helpen bij het maken en plannen van huiswerk. Andere klusjes zijn boodschappen doen, medicijnen ophalen, tuinonderhoud of gezellig een praatje houden via de telefoon. Het Grootslag en Vrijwilligerspunt roepen op om gebruik te maken van die hulp, juist nu de nood zo hoog is. Bel naar 0229 216 499 of mail naar  info@vrijwilligerspunt.com

Ook mensen die zich willen inzetten als vrijwilliger kunnen via deze contactgegevens zichzelf aanmelden om een ander uit de buurt te helpen.

Oproep: blijf vriendelijk voor elkaar

Nu alle mensen zoveel mogelijk thuis moeten blijven, doet Hans Kröger beroep op alle huurders. “Juist nu ervaren mensen meer geluidsoverlast van elkaar. Zeker wanneer het weer warmer wordt en mensen in hun tuin of op het balkon zitten. Daarom vraag ik iedereen: houd rekening met elkaar en toon begrip. Ga op een vriendelijke manier het gesprek aan met elkaar om ergernissen te voorkomen. Voorlopig zijn we extra op elkaar aangewezen en moeten we allemaal met deze uitzonderlijke situatie dealen.”