Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons huurdersportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Begin 2020 is er een nieuw uitgebreid klantportaal beschikbaar. Excuses voor het ongemak.

maatregel huurachterstand

Heeft de coronacrisis invloed op uw inkomsten? En heeft u daardoor moeite met het betalen van uw huur? Neemt u dan snel contact met ons op. Dan kijken we met u samen naar een passende oplossing.

Neem bij betalingsproblemen snel contact met ons op
Huurders met inkomensverlies adviseren wij om zich bij ons te melden om samen te kijken naar oplossingen. Daarmee willen we voorkomen dat de achterstand oploopt, met alle gevolgen van dien, wanneer de huidige tijdelijke maatregelen worden opgeheven.

Maak gebruik van de tijdelijke regelingen van de overheid
We willen huurders met inkomensverlies wijzen op bestaande en tijdelijke regelingen.

Voorkomen van huisuitzettingen tot 1 juni
Op 25 maart maakte Minister Van Veldhoven van Milieu en Wonen en verhuurdersorganisaties Aedes, IVBN, Kences en Vastgoed Belang afspraken over huisuitzettingen. Deze gaan voorlopig niet door.

De Minister verwacht dat er met deze afspraken passende stappen zijn gezet om zoveel mogelijk huisuitzettingen te voorkomen. Niemand komt op straat te staan door de gevolgen van het coronavirus. Laat duidelijk zijn dat dit geen vrijbrief is voor diegenen die niet door het coronavirus huurachterstand krijgen. Weliswaar geldt ook voor deze groep dat zij tot 1 juni geen huisuitzettingen krijgen, daarna zetten we deze stap desnoods wel. Daarom adviseren wij ze om goede afspraken te maken met onze medewerkers en (helaas) nu al met onze deurwaarder.

In de afspraken is ook opgenomen dat er een spoedwet komt die het verlengen van tijdelijke huurcontracten mogelijk maakt. Dit is voor ons niet van toepassing, omdat wij niet werken met tijdelijke huurcontracten.

Lees ook het bericht van het ministerie van Milieu en Wonen.

Kijk ook of u in aanmerking komt voor huurtoeslag