Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons huurdersportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Begin 2020 is er een nieuw uitgebreid klantportaal beschikbaar. Excuses voor het ongemak.

Wij zoeken een

Medewerker Klantcontactcentrum m/v voor 20 uur per week

chat * balie * telefoon * administratie * technische vragen

Ben jij onze nieuwe medewerker Klantcontactcentrum? Een échte aanpakker, communicatief en administratief sterk en in staat veelvuldig te schakelen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als medewerker Klantcontactcentrum ben je een belangrijke schakel binnen onze organisatie. Met de telefoon in je ene hand en je andere hand op het toetsenbord, ben jij hét aanspreekpunt voor alle binnenkomende klantvragen.

Hoe ziet je dag eruit?
Je schakelt veel en snel tussen telefoon, balie, mail, chat, administratief werk en technische vragen en voelt je daar prima bij. Je beantwoordt de binnenkomende vragen binnen de gestelde kaders. Kun je dat niet, dan ga je zelf op zoek naar het antwoord. Je legt alles snel en secuur vast in onze systemen. Je bent de schakel tussen de klant en de verschillende teams op gebied van verhuur, leefbaarheid en onderhoud.

Wat vragen wij?

  • Je hebt technische kennis of je vindt het leuk om dit op korte termijn te ontwikkelen
  • Je bent digitaal vaardig want je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van onderdelen van onze website, ons klantportaal Mijn Grootslag en ons digitale klantensysteem
  • Je hebt oog voor kansen en mogelijkheden om processen of taken te verbeteren
  • Naast je vaste werkdagen op maandag, woensdag en vrijdagmorgen vragen wij flexibele inzetbaarheid. Denk dan aan ruilen van werkdagen, extra werken voor teamoverleg en juist inzetbaar zijn tijdens de schoolvakanties

Iedere klant is welkom en je kunt zelfstandig omgaan met de veel verschillende situaties. Hierbij is het belangrijk dat je ruimdenkend bent, empathisch maar ook zakelijk. Je bent nuchter en kunt en durft ook nee te zeggen. Je kunt het overzicht goed bewaren en bent in staat om prioriteiten te stellen.  

Wat bieden wij?
Veelzijdig werk dat je met je 4 KCC collega’s oppakt. Er is ruimte voor het ontwikkelen van je talent. Het KCC en de functie is altijd in ontwikkeling. We geven je heldere kaders mee en daar binnen kun je samen met je collega’s het werk inrichten en uitvoeren, zowel nu als in de toekomst. Je salarisschaal is F. We bieden een contract voor één jaar en in de loop van het jaar kijken we hoe het KCC en de organisatie zich ontwikkelt.

Bij wie ga je werken?
Je werkt bij een betrokken, laagdrempelige en vooruitstrevende woningcorporatie. Wonen, welzijn en zorg zijn voor ons heel belangrijk, daarin nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als werkgever hechten we aan duurzame inzetbaarheid, ontwikkelen, korte lijnen en heldere kaders waarbinnen je zelfstandig werkt. We richten ons op service, kwaliteit en flexibiliteit om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Meer weten over de vacature?
Bel dan naar Maritha Hoogland, manager Klant & Wonen via 06 295 720 91. Meer weten over ons? Kijk op www.wst-hetgrootslag.nl

Ben je enthousiast over de functie?
Mail dan liefst zo snel mogelijk, maar uiterlijk 2 februari je motivatie met CV aan personeelszaken@wst-hetgrootslag.nl, t.a.v.  Maritha Hoogland.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.