Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Contact

Medewerker Klantcontactcentrum

20 uur per week

*Balie * telefoon * chat * technisch inzicht * digitaal vaardig

Ben jij een aanpakker, uitzoeker en nuchter? Sta je positief in het leven en stevig in je schoenen? Én hou jij graag tegelijkertijd alle ballen in de lucht? Dan zijn wij, woningstichting Het Grootslag, nieuwsgierig naar jou.

Wat ga je doen?
Doorverbinden en doorverwijzen… nee. Het is zelf nadenken, uitzoeken, doorvragen en je steeds meer kennis eigen maken. Dat is je dagelijkse werk. Met de telefoon in je ene hand en je andere hand op je toetsenbord, ben jij hét aanspreekpunt voor alle binnenkomende klantvragen. De klant belt, er staat ook iemand aan de balie, je legt vast wat is besproken en je collega heeft op dat moment een dringende vraag. Schakelen dus! Je beantwoordt zelf veel van de binnenkomende vragen en als je dat niet kunt, dan zorg je dat de klant het antwoord zo snel mogelijk  krijgt. Bij technische vragen vraag je door en je zet ze door naar de juiste kanalen. Je legt alles snel en secuur vast in onze systemen.

Je hebt…

  • ervaring met klantcontacten en het beantwoorden van inhoudelijke vragen
  • technisch inzicht waardoor je vragen van huurders over storingen, dagelijks onderhoud et cetera kunt beoordelen en doorzetten naar de juiste kanalen
  • digitale vaardigheden want je bent verantwoordelijk voor het bijhouden van onderdelen van onze website, ons klantportaal Mijn Grootslag en ons digitale klantensysteem
  • oog voor kansen en mogelijkheden om processen of taken te verbeteren

Je bent…

  • ruimdenkend, empathisch, maar ook zakelijk en nuchter. Een verbinder en een stabiele factor binnen een team in opbouw. Je geeft op een stimulerende manier feedback.
  • naast je vaste werkdagen op woensdag, donderdag en vrijdagochtend, flexibel. Denk dan aan ruilen van werkdagen, terugkomen voor teamoverleg en inzetbaar zijn tijdens de schoolvakanties.

Je krijgt…

  • veelzijdig werk dat je met je vier KCC-collega’s oppakt. Er is ruimte voor het ontwikkelen van je talent. De volkshuisvesting, het KCC en je functie zijn altijd in ontwikkeling. We geven je heldere kaders mee en daarbinnen kun je samen met je collega’s het werk inrichten en uitvoeren. Je salarisschaal is F nieuwkomers (€ 2.684,- tot € 3.259,- bruto per maand bij fulltime dienstverband van 36 uur), vakantiegeld, een eindejaarsbijdrage en een ruim budget om je te ontwikkelen. We bieden een contract voor één jaar en in de loop van het jaar kijken we hoe het KCC en de organisatie zich ontwikkelen.
  • 38 collega’s, korte lijnen, een team in opbouw. Iedereen kent elkaar en we zien elkaar ook buiten het werk.  Bij onze woningstichting staan onze huurders op nummer 1, we nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.  Als werkgever hechten we aan duurzame inzetbaarheid, ontwikkelen, en heldere kaders waarbinnen je zelfstandig werkt.

Enthousiast?
Wil je meer weten over deze functie? Bel dan naar Maritha Hoogland, manager Klant & Wonen via 06 295 720 91. Ben je enthousiast, stuur dan uiterlijk 23 juli je CV naar personeelszaken@wst-hetgrootslag.nl en stel jezelf voor. Niet alleen wat je kunt, maar ook wie je bent en wat je hoopt bij ons en binnen je team te vinden.  Het 1e gesprek is dinsdag 27 juli, het tweede op 28 juli en het eventuele arbeidsvoorwaardengesprek is op donderdag 29 juli. En wie weet kun je dan 1 september starten. Je bent van harte welkom! 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.