Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Verjaardagskaart voor 18-jarige in gemeente Drechterland

Een DigiD aanvragen, een eigen zorgverzekering afsluiten of studiefinanciering aanvragen. Wie 18 jaar wordt moet ineens allerlei zaken zelf gaan regelen. In de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland krijgen de kersverse volwassenen een speciale verjaardagskaart van de gemeente die ze wijst op hun verplichtingen en verantwoordelijkheden, om zo financiële problemen te kunnen voorkomen.

Op woensdag 31 mei gooiden de wethouders van de drie gemeenten gezamenlijk de eerste verjaardags-kaarten in de bus. Jongeren krijgen de kaart in de maand waarin zij daadwerkelijk 18 worden. Zodat de jongvolwassene op tijd zijn of haar zaakjes kan regelen. Vanaf 1 juni valt de kaart bij de eerste jongere op de mat.

Meer weten over deze actie?
Kijk dan opĀ www.drechterland.nl/actueel/verjaardagskaart-voor-18-jarigen-om-financiele-problemen-te-helpen-voorkomen

Inschrijven voor een huurwoning
De wachttijden voor een sociale huurwoning zijn lang. Daarom adviseren wij jongeren die 18 worden zich direct in te schrijven voor een huurwoning op www.woonmatchwestfriesland.nl