Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Prestatieafspraken met gemeenten Drechterland en Medemblik

Op 5 december 2017 ondertekenden we de overeenkomst, waarin prestatieafspraken tot 2020 zijn vastgelegd, met de gemeente Drechterland. Samen met De Woonschakel, huurdersverenigingen De Driehoek, HBV Menkveste en het college van B&W plaatsten we een handtekening onder het akkoord. Genoemde partijen herhaalden dit kunstje op 8 december bij de gemeente Medemblik, waar ook de Wooncompagnie en de huurdersbelangenvereniging van deze corporatie aanschoven om de prestatieafspraak met de gemeente Medemblik te ondertekenen.

Prestaties corporaties op papier vastgelegd

Ieder jaar maken corporaties afspraken met gemeenten en huurdersverenigingen, welke prestaties ze gaan leveren. Samen met de gemeenten stellen zij een gemeentelijke woonvisie op. Deze zogenaamde prestatieafspraken gaan over nieuwbouw, betaalbaarheid, de kwaliteit en duurzaamheid van sociale huurwoningen. Zo worden er in diverse kernen in de gemeente Medemblik de komende drie jaar honderd nieuwe woningen gebouwd. Daarbij gaat het vooral om meerfasewoningen en woningen voor kleine huishoudens.  De opgave voor de gemeente Drechterland ligt zelfs hoger, 150 sociale huurwoningen. De opgave voor de gemeente Hoorn is niet nader uitgewerkt in een prestatieafspraak, omdat we daar nu nog geen bezit hebben. Vanaf 2018 maakt Het Grootslag  ook met deze gemeente een prestatieafspraak.

Samen optrekken met collega-corporaties
Met de collega-corporaties en huurdersverenigingen maken we afspraken over leefbaarheid, wonen, welzijn en zorg. Voor de huisvesting van specifieke doelgroepen, zoals vergunninghouders, trekken we samen op. De afspraken worden uitgewerkt in werkgroepen.

Prestatieafspraken met gemeenten Drechterland en Medemblik

Op 5 december 2017 ondertekenden we de overeenkomst, waarin prestatieafspraken tot 2020 zijn vastgelegd, met de gemeente Drechterland. Samen met De Woonschakel, huurdersverenigingen De Driehoek, HBV Menkveste en het college van B&W plaatsten we een handtekening onder het akkoord. Genoemde partijen herhaalden dit kunstje op 8 december bij de gemeente Medemblik, waar ook de Wooncompagnie en de huurdersbelangenvereniging van deze corporatie aanschoven om de prestatieafspraak met de gemeente Medemblik te ondertekenen
Ondertekenen prestatieafspraken