Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons huurdersportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Begin 2020 is er een nieuw uitgebreid klantportaal beschikbaar. Excuses voor het ongemak.

Pimpelmezen ontvangen sleutels voor duurzaam 'nest'

Hoogkarspel, dinsdagmorgen half 12 op 4 april 2019. Aan de Pimpelmees in nieuwbouwplan Reigersborg Noord wacht een gemêleerd gezelschap op de sleuteluitreiking van hun nieuwe woning. Deze maakt deel uit van een blok van 10 gasloze huurwoningen van woningstichting Het Grootslag, gelegen aan de uiterste rand grenzend aan vaarwater nabij de geluidswal van de Drechterlandseweg.

De nieuwe Pimpelmezen betrekken 10 woningen die gebouwd zijn volgens het BENG-concept. Dat wil zeggen dat ze bijna energieneutraal zijn. De luchtwarmtepomp verwarmt de woning en het water in de grote boiler. Het koken gaat op inductie en de luchtverversing loopt via een warmtetoevoersysteem (WTW). Daarnaast zijn de huizen optimaal geïsoleerd en voorzien van trippelglas. Al deze duurzame toepassingen maken dat de bewoners minder aan energielasten kwijt zijn, wat weer ten goede komt aan de betaalbaarheid van deze woningen.

Betaalbare woningen
Dat laatste is volgens Hans Kröger, directeur-bestuurder, ook het belangrijkste speerpunt van de corporatie: “We willen dat onze woningen betaalbaar blijven. Zeker nu de energielasten stijgen is het belangrijk om te investeren in duurzame toepassingen. Inmiddels hebben we 77 nieuwbouwwoningen gasloos opgeleverd. Bij 60 bestaande woningen plaatsten we hybride warmtepompen, waarbij de cv-ketel alleen nog bij heel koud weer bijspringt. En niet zonder trots kan ik melden dat inmiddels bij 16 % (445) van onze woningen pv-panelen liggen. En onze ambitie reikt verder, want ook de komende jaren gaan we er volop tegenaan om ons woningbezit energiezuiniger te maken.”