Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Oplevering 12 duurzame bebo's in Hoogkarspel

Net nog op de valreep in dit turbulente jaar konden we de nieuwe bewoners van een van onze duurzaamste projecten ooit verblijden met de sleutels. Dat gaat om de 12 boven- en benedenwoningen (bebo's) in Reigersborg-Noord. Het is het laatste bouwwerk in deze nieuwbouwwijk, dat opgeleverd wordt. De omliggende trottoirs en straat worden begin volgend jaar nog aangepakt. Dus het is nog even zandhopen doorploegen voor de bewoners, die al direct aan de slag wilden met de inrichting van hun nieuwe onderkomen.

De sleuteluitreiking verliep coronaproof. In tijdsblokken werden de nieuwe bewoners ontvangen met een welkomstgeschenk. Zij kunnen genieten van een comfortabel appartement, dat voldoet aan de toekomstige milieueisen. Het complex is een huzarenstukje van aannemer Hecon, die in opdracht van ons, de woningen binnen een half jaar realiseerde.

Duurzamer dan Bouwbesluit voorschrijft
De woningen zijn volledig gasloos. Ze worden met energie uit de lucht en vervolgens via de lucht verwarmd. Volgens directeur-bestuurder Hans Kröger komt bij deze techniek er geen radiator of vloerverwarming meer aan te pas. “Met het toepassen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energiezuinig wonen gaat Het Grootslag verder dan het huidige Bouwbesluit voorschrijft. Als wij bouwen, dan bouwen we woningen volgens de duurzaamheidsnormen van 2050.”

Steenstrips in plaats van bakstenen
Nieuw aan dit complex is dat de gevelbekleding bestaat uit steentrips, die op een isolatiepakket zijn beplakt. Zo zijn de woningen als het ware voorzien van een warme jas. Een ander voordeel is dat het maken van deze strips voor minder CO2-uitstoot zorgt, dan het vervaardigen van bakstenen. Daarnaast ogen de strips bijzonder fraai, ze zien eruit als echte bakstenen. Daarom willen wij deze strips ook toepassen bij komende gevelrenovaties.