Inloggen

Sinds 10 mei 2019 is ons klantportaal niet meer in gebruik vanwege de overgang naar een nieuw automatiseringssysteem. Helaas heeft het ontwikkelen van het nieuwe klantportaal een forse vertraging opgelopen. We verwachten dat het klantportaal begin 2021 klaar is voor gebruik. Excuses voor het ongemak.

Enquête verdeling woonruimte West-Friesland

Is de verdeling van sociale huurwoningen eerlijk? Mening woningzoekenden gevraagd! Is er behoefte aan een nieuwe verdeling van sociale huurwoningen in West-Friesland? Dit onderzoeken de sociale verhuurders in de regio. Daarbij vragen zij alle woningzoekenden vanaf 27 maart om mee te denken. Via www.woonmatchwestfriesland.nl kunnen zij aangeven een vragenlijst te willen ontvangen over wie voorrang zou mogen krijgen op een sociale huurwoning.

De mening van de woningzoekenden is belangrijk bij het maken van nieuw beleid. Dit nieuwe beleid gaat over de verdeling van sociale huurwoningen van corporaties en gemeenten. Dit zijn woningen met een huur tot €720 per maand. 

Noodsituaties en spoedzoekers
Veel mensen doen een beroep op een sociale huurwoning. Hoewel er veel woningen worden bijgebouwd, blijft het lastig te voldoen aan de grote vraag.

De gemiddelde wachttijd van een starter om in aanmerking te komen voor een woning is in de afgelopen jaren gestegen. Voor noodsituaties is er een urgentieregeling. Niet alle mensen met spoed komen hiervoor in aanmerking. Hierdoor komen zij soms in de knel.

Nieuwe manieren van toewijzen
De sociale verhuurders onderzoeken nieuwe manieren van toewijzen, om meer woningen aan te bieden aan mensen met spoed. Tegelijkertijd moeten ook andere woningzoekenden nog aan de beurt kunnen komen en willen we doorstroming bevorderen. Door meer doorstroming vinden uiteindelijk meer huishoudens een woning die bij hen past. Zo zijn er veel belangen die samenkomen in het nieuwe beleid. Met als doel: een zo eerlijk mogelijke verdeling van sociale en betaalbare huurwoningen.

Vinkje aanzetten!
Tot slot een oproep voor alle woningzoekenden. Sta je ingeschreven in Woonmatch West-Friesland? Zet dan op www.woonmatchwestfriesland.nl/profiel  bij ‘Overige - Enquêtes’ het vinkje aan bij ‘ik wil meewerken aan onderzoeken om mijn mening te geven.” Dan kun je deelnemen aan het onderzoek. De woningcorporaties willen de mening van zo veel mogelijk woningzoekenden ophalen, voor het beste resultaat. Zet het vinkje vandaag nog aan en doe mee met het onderzoek. Die ontvangt u eind maart dan per mail.

Deelnemende corporaties en gemeenten
De sociale verhuurders in West-Friesland slaan de handen ineen om toe te werken naar een herverdeling van de woonruimte. Deze verhuurders zijn: Wooncompagnie, Welwonen, De Woonschakel, Gemeentelijk Woningbedrijf Koggenland, Gemeentelijk Woningbedrijf Opmeer, Het Grootslag en Intermaris.